5 Nisan 2016 Salı

Eylül Masalımız 1 Yaşında

Nasıl yani benim minicik kuzucuk kızım büyüdü de 1 yaşı mı oldu diye düşündüğüm günlerin üzerinden koskoca iki ay daha geçmiş ve ben bu yazıyı ancak yazabiliyorum. Bugün bal bebeğim tam 14 aylık oldu.

Aylık paylaşımlarıma ara vermiş olsam da, bloğuma son sürat geri döndüm. Bundan böyle daha sık yazacağım aylık anılarımızı. Gerçi tutamıyorum zamanı diye geçtiğimiz bir yıl boyunca bas bas bağırmış olsam da şimdilerde bu mükemmel gelişime, 1 yaş sonrası minik hanımın karakter ve tavrını pat pat ortaya koyuşuna ve yürümeye başladığından beri tutabilene aşk olsun dedirten enerjisine ağzım açık bakakalıp 24 saati yettiremiyorken umarım yetişebilirim. Zira her anı not alınası, her anı yüreğime anılarıma nakış nakış işlenesi. Gözüme yine bir şey kaçacak gibi oldu, bu konulara uzun uzun anneliğimin birinci yılı yazımda değineceğim. Anneliğimin de 1 yılı olmuş kutlanası değil mi ;)

Gelelim kızımın 1 yaş gününe ♥
Aylar öncesinde konsept düşünmeye başlamış olmama karşın yumurta kapıya dayanana kadar karar vermek epey güç oldu. Doğduğu günden beri papatya prensesim dedim sarı kuzuma, konsept sarı papatyalar ve prenses olsun diye düşünürken kız çocuklarının büyümeye başladıkça prenses elbiselerine olan tutkusu, taçlara, simlere, pullara olan düşkünlüğü geldi aklıma da durdum orada. Yazar kendinden biliyor işi ;) Koyu sarı lambada eteğini yıkanmak için bile üzerinden çıkarmayan, kurudu mu diye çamaşırlığın önünde ciğerci kedisi gibi bekleyen, o lambada etek aşkına yeni cicilerinden meyve lekesi yapma sureti ile kurtulmuş olan bir kız çocuğu var karşınızda ;)

Prenses teması kızım prenses olmak istediğini ifade edince çıkarılmak üzere rafa kaldırıldığına göre yeni tema bulma işi anneyle babayı tırmalamaya başlamıştı ki madem bizim en kutlu günlerimizden biri bugün o zaman bol bol balonlar olsun, Masallar diyarında bizi mutluluktan havalara uçuran bir yıl geçirdiğimize göre düşünmeye gerek yok temamız bizi seçti balona atlayıp dolu dolu geçen bu yılı bir de bulutların üzerinden seyredelim dedik.


Partinin tüm detaylarını eşimle birlikte hazırladık. Sıcak hava balonlarının yapımı ile ilgili pinterestte çok çeşitli örnekler vardı. Biz kendi yorumumuzu katarak hazırladık. Beyaz mavi balonları da bulut görünümü vermesi için aralara yapıştırdık. Arkamızda kalan duvara kartondan bulutlar kesip yapıştıracaktık, koşturmaca arasında unutuldu. Sizlere fikir vermesi açısından not düşüyorum.


Masamızın genel görüntüsü böyleydi. Geçirdiğimiz her ay için bir fotoğrafını çıkarıp minik mandallarla hasır ipe dizdik ve masa örtüsüne iliştirdik. Ayaklı 1'i eşim levhalarla yaptı üzerini önce pelur kağıdı ile kapladık, sonra parça parça kestiğimiz pelurları buruşturup yapıştırdık.


Kürdan süsleri ve paketlerin üzerindeki etiketler eşimin tasarımı.





Üzerinde kuzucuğun sevdiği, yapmaktan hoşlandığı, ona dair küçük anıların yer aldığı chalkboardda eşimin ellerinden. Bir de önde peçetelik içerisinde Eylül Masal'ın büyüdüğünde okuyacağı dilek kartları var.


Günün hatırası olarak misafirlerimize ne hediye vermeliyiz diye çok düşünmedim. Yaşayan bir hediye olsun istiyordum, malum süs püs bir süre sonra atılıyor. Aklımda bir kaç fikir daha vardı fakat sonunda mis kokulu sümbüllerde karar kıldık. Masalımın doğumundan kalan nazar boncuklarını saksıların içine sapladık. Pelur kağıdı ile saksıların dışını süsleyip hasır iple kendi hazırladığımız temamıza uygun etiktlerimizi de iliştirince pek de güzel oldu. Ayrıca sümbülün nasıl bakılacağının yazdığı minik kağıtları da pelur kağıdının arka tarafına zımbaladık. (Eylül Masal'ın babası düşündü bunu :) pek düşüncelidir, şanslıyım demiş miydim ;) )

Prenses temasını arzu edileceği bir tarihe erteledik diye Eylül Masal prenses tacı takmayacak zannetmediniz umarım :) Tacın yanında sihirli masal değneği olmasa olmazdı. Eylül Masal'ın elbisesine uygun saç bandı da vardı ama pek hoşlanmadığı için denemedim bile, neticede onun günü ve kendini nasıl rahat ve mutlu hissederse öyle olmalıydı. Tacı da takacağını düşünmeden almıştık, bir kaç gün önce denedik baktık bizimki yokmuş gibi davranıyor kullanmaya karar verdik.


Minik prensesin tescilli bir yaşı olduğuna göre 1 yaş yazan kuşağı olmasın mıydı? Karnıburnunda partim için kendime de işlemiştim ama kızımınki kesinlikle daha güzel.
Anne kız kombinimizin etekleri hava balonu baskılıydı, babacık da bize uygun renklerde giyinip bizim kuşaklarımızın kumaşından yapılan bir papyon taktı.

Her şey bir yana, önemli olan kızımızla olan hatıralarımıza bir yenisinin eklenmiş olması, yıllar sonra dönüp fotoğraflarına baktığında kendini mutlu hissetmesi. Yoksa sevdiklerin yanında olduktan sonra bir pasta bir mum yeter de artar bile. Her şeyin en güzeli en iyisi senin olsun istesem de, dilerim büyüdüğünde sen de böyle düşünürsün, küçük şeylerden de mutlu olabilen bir insan olursun yavrum.

Nice sağlıklı, mutlu, yüzünden gülümsemenin eksik olmadığı yaşların olsun kuzucuğum. Çok şükür seninle her günüme, bin şükür bize bu eşsiz duyguyu tattıran rabbime. Nicelerine nicelerine inşallah hep birlikte.


Bir de fotoğraf çerçevesi olarak böyle bir balon hazırlamıştık fakat bu da günün heyecanı ile araya kaynayanlardan oldu. Olsun sonunda kuzucuğum arkadaşı ile keyfini çıkardı ya önemli olan bu :)

Bu yazıda yalnızca doğumgünü detaylarından bahsetmek istedim, yakında annelik yolunda bir yılımı, tecrübelerimi, iyikilerimi, daha iyi olabilirdi deyip yeni annelere naçizane tavsiye edebileceğim şeyleri yazacağım.

Yaş günü hediyesi bir maşallah iyi gelir :) eksik etmeyin olur mu
Konseptle ilgili toparladığım fikirler ve diğerleri için pinterestte @altunbasgozde takibe alabilirsiniz.

Hep sevgiyle, Gözde Anne

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Merhaba, bloguma hoş geldiniz :) Değerli yorumlarınızı esirgemediğiniz için teşekkür ederim ♥
Daha fazlasını yazmak isterseniz mail atabilirsiniz ♥
gozdeanne@gmail.com